Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αστακομακαρονάδα




Υλικά (για 6 άτομα):
1 πακέτο μακαρόνια (Νο 6 ή Νο 7)
½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κιλά αστακούς
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
αλάτι
άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τους αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
Παράλληλα, βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια στο νερό που είχατε βράσει τους αστακούς.
Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε και γαρνίρετε με τη σάλτσα.
Σημείωση: Εάν έχετε γαρίδες ή μικρούς αστακούς ή καραβίδες, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα στη σάλτσα.
Επίσης, μπορείτε να σερβίρετε τον αστακό κομμένο στη μέση από το κεφάλι προς την ουρά. Τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου