Φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλο στη σχάρα | Συνταγή με κοτόπουλο
Υλικά:
* 1.5 κιλά φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλου (ή 700γρ μπουτάκια χωρίς κόκαλο)
* 4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
* 4 σκελίδες σκόρδο
* 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
* λίγο αλάτι κατά το γούστο ( 1 κουτ. τσαγιού)
--------------------------------------------------------------------
Παρασκευή και ψήσιμο:
1. Λυώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και το ανακατεύουμε με την σόγια και την ζάχαρη σε ένα μπωλ.
2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 15΄
3. Υπάρχουν τρείς τρόποι ψησίματος:
4. Ο πρώτος και ο πιο γρήγορος είναι σε τεφλόν τηγάνι που μοιάζει με σχάρα, 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά.
5. Ο δεύτερος είναι σε ταψί στην σχάρα του φούρνου (γκριλ) για 10 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τελείωμα στον φούρνο, άλλα 20 λεπτά στους 200°C.
6. Ο τρίτος είναι στην ψησταριά στον κήπο, μέχρι να γίνουν.
Φτερούγες και ποδαράκια κοτόπουλο στη σχάρα | Συνταγή με κοτόπουλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου